Home »
Διατροφή »
Διατροφή για παθολογικές καταστάσεις / κλινικές περιπτώσεις
Διατροφή για παθολογικές καταστάσεις / κλινικές περιπτώσεις
- Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπερχοληστερολαιμία, υπερτριτλυκεριδαιμία, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση κ.α.)
- Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές (Διαβήτης, θυρεοειδής, ουρικο οξύ)
- Παθήσεις του αίματος (αναιμία)
- Διαταραχές στη λήψη τροφής (παχυσαρκία, ανορεξία, βουλιμία)
- Γαστρεντερικές διαταραχές
- γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
- γαστρίτιδα
- έλκος στομάχου/εντέρου
- δυσκοιλιότητα
- ελκώδη κωλιτιδα
- κοιλιοκάκη
- νόσος του Crohn
- εκκολπωμάτωση
- …
- Νοσήματα των νεφρών ( Οξέια & χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νεφρολιθίαση , νεφροσικό σύνδρομο κ.α.)
- Νοσήματα των οστών (Οστεοπόρωση, αρθρίτιδα)
- Νοσήματα του ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος ( ηπατίτιδα, νόσος Wilson, παγκρεατίτιδα, χολολιθίαση, χολοκυστίτιδα)
- Ογκολογικά περιστατικά
- Προεγχειρητική και μετεγχειρητική διατροφή
- Εντερική και παρεντερική διατροφή